Gyeptégla

fokep

A pázsit létesítésének ezzel a módjával akár néhány órán belül üde zölddé varázsolhatja a kívánt területet, melyhez a hazai körülményeknek leginkább megfelelő fűfajták felhasználásával készült gyeptéglát ajánljuk.

A Greenline Hungary Kft. által termelt gyeptégla bármely füvesíteni kívánt területen nagy biztonsággal alkalmazható.

A gyeptégla felhasználásával sűrű, gyommentes, esztétikus és időtálló pázsitot létesíthetünk a szakszerűen előkészített területen.

Az alkalmazási területek figyelembe vételével, gondosan összeállított fűmagkeverék használata, az ápolás-nevelés során alkalmazott rendszeres nyírás, tápanyag-utánpótlás, valamint gyomszabályozás mind azt biztosítják, hogy Ön valóban minőségi készgyepet vásárolhasson!

Gyeptégláinkat kiváló minőségű fűfajták alkalmazásával állítjuk elő, melyek garantálják a magas esztétikai élményt nyújtó, tömött és igényes zöldfelületek kialakítását. A telepítés során alkalmazott fűmagkeverék réti perje és angol perje fajtákat tartalmaz, speciálisan a készgyep-előállításhoz ideális összetételben.

Füvesítés vagy gyeptégla?

Akár egy családi ház körüli udvar, egy irodaház melletti terület, akár egy sportpálya, játszótér, vagy városi park kialakítása a feladatunk, a cél minden esetben az, hogy egy esztétikus, ápolt és maradandó zöld felületet hozzunk létre.

Bizonyára Ön előtt is ismert az erre szolgáló két alapvető lehetőség: a hagyományos füvesítés és a gyeptégla alkalmazása. Míg a füvesítés költségei elsőre kedvezőbbnek tűnhetnek, valamennyi fontos szempont figyelembe vétele után összességében megállapíthatjuk, hogy a két módszer bekerülési költsége nem is áll túl messze egymástól. A füvesítés több tényező miatt mindenképpen kockázatosabb, a gyeptégla alkalmazása pedig biztosíték a sikeres és eredményes kertépítés során.

Annak eldöntése, hogy melyik megoldást válasszuk, számos tényezőtől függ, és nem korlátozódik csupán az anyagi lehetőségekre. Ehhez a döntéshez szeretnénk az alábbiakban segítséget nyújtani!

Kockázati tényezők, amit célszerű a füvesítésnél figyelembe venni:

 • Fűmag minőségebovebben gomb

  Kiemelt fontosságúnak tartjuk az alkalmazott fűmag/fűmagok minőségét, fajtáját és a különböző fajták megfelelő arányát. Gyakran előfordul, hogy mind a fűmagvetés, mind a már kikelt fű ápolása során körültekintően eljáró házigazda néhány hónap elteltével kudarcélménnyel kell, hogy szembenézzen: a megálmodott dús és gyönyörű pázsit helyett csupán foltokban megmaradt, ritka, gyomos terület köszön vissza rá. Ennek egyik lehetséges oka, hogy a kereskedelmi forgalomban könnyen beszerezhető fűmagok minősége és összetétele nem felel meg azon kritériumoknak, amit az igényes pázsit létesítése minimálisan megkívánna.

  A Greenline Hungary Kft. telephelyén a gyeptégla előállítása olyan speciális keverék felhasználásával történik, amelyet magas genetikai jellemzőkkel bíró, prémium minőségű fűmagok gondos kiválasztásával állítottunk össze. Ennek köszönhetően a gyeptégla lefektetésével létesített pázsit mindig az ápolt, dús és üde fű látványával fog megajándékozni bennünket, szemben a hagyományos füvesítés esetleges kudarcaival.

  Tekintse meg árlistánkat!

  bezaras gomb
 • Az idő pénz!bovebben gomb

  Az időbeliség is jelentőséggel bír, ha a hagyományos füvesítést hasonlítjuk össze a gyeptéglázással.

  A magról történő füvesítés ideálisan csak tavasszal (április-május hónapban), valamint ősszel (szeptember hónapban) végezhető sikeresen, míg gyeptéglát az év nagy részében – áprilistól egész novemberig – nagy biztonsággal telepíthetünk.

  Időt nyerhet az által is, hogy a gyeptégla lefektetésével azonnal zölddé varázsolja a kívánt területet, a hagyományos füvesítés esetén pedig – a különböző fűfajták felhasználásától függően – 1-2 hónapig eltarthat, amíg a pázsit teljesen kifejlődik.

  A gyeptéglát 10-12 hónapos nevelés után értékesítjük megrendelőink számára. Ebben a stádiumban a gyeptégla már kellően erős, sűrű gyökérzettel rendelkezik, amely a gyeptégla talajrétegét olyan mértékben átszövi, hogy a gyökérzet képes a teljes téglát egyben tartani. A közel egy éves szakszerű előnevelés során a gyeptégla megkapja a szükséges tápanyag-utánpótlást, illetve a rendszeres öntözést, ami a tökéletes fejlődéshez nélkülözhetetlen. Mindezen ápolási munkálatok költségeit, továbbá a munkára fordított időt is megspórolhatja, ha füvesítését készgyeppel oldja meg.

  Kérjen tőlünk árajánlatot, vagy rendelje meg most!

  bezaras gomb
 • Harc a gyomok ellenbovebben gomb

  Ha hagyományos úton füvesítünk, számítsunk arra, hogy a füvesítés utáni időszakban igen intenzív gyomosodást tapasztalhatunk. Gyakran előfordul, hogy a fű növekedési intenzitását jóval meghaladja a gyomnövények fejlődése, ami azzal a veszéllyel jár, hogy a gyom dominálni fog a területen és elnyomhatja, visszavetheti a füvet a fejlődésben.

  A gyeptégla esetében nincs gyomosodási veszély, még az első 6-8 hónapon belül megtörténik a gyomszabályozás, így megrendelőink teljesen gyommentes, egészséges pázsittal boríthatják be a füvesíteni szánt területet. A különösen sűrű, tömött pázsitot alkotó fűfajták használata is segít a gyommentesség megőrzésében, hiszen a már kifejlett állományban szinte lehetetlen a gyomosodás.

  bezaras gomb

A gyeptégla méretei:

 • szélesség: 45 cm
 • hosszúság: 70 cm
 • vastagság: 2,5 cm

A gyeptéglákat raklapon szállítjuk ki megrendelőinkhez, egy raklapra 20 m2 gyeptégla kerül.

Gyeptégla áraink

Terület (m2) Egységár (Ft/m2)

1 m2-től 100 m2-ig

990

101 m2-től 300 m2-ig

950

300 m2 felett

900

Békéscsabai telephelyi áraink az ÁFA-t nem tartalmazzák.